Вивчено реакцію немовлят в утробі на смак та запах

Британські фахівці з Університету Дарема вивчили реакцію немовлят в утробі матері на смак та запах за допомогою 4D-ультразвукового дослідження. Результати роботи опубліковані у журналі Psychological Science.

Медики попросили 100 вагітних жінок вживати одну капсулу, що містить приблизно 400 міліграм моркви або 400 міліграм порошку з капусти за 20 хвилин до кожного сканування. Після цього вчені вивчили реакцію на обличчі ще ненароджених дітей. Ті плоди, чиї матері приймали капсули з морквяним порошком, демонстрували вираз обличчя, що нагадує посмішку. А з групи з капустою скоріше засмучення.

Результати роботи демонструють етапи розвитку смакових та нюхових рецепторів людини. Подібні дослідження проводилися і раніше, проте вже після народження дітей це був перший подібний експеримент за участю дітей в утробі.

У липні 2022 року співробітники з Університетської лікарні Марке де Вальдецілла (Іспанія) вирахували ймовірність впливу коронавірусної інфекції на мозок дітей в утробі матері.

admin